Jump to content

Αυτόματο colt του 2006 με υγραέριο!


pan100

Recommended Posts

Καλημέρα είμαι νεο μελος και έχω προβλημα με το παρκοτρινικ (δεν λειτουργει) . Το cold μου ειναι μεταχειρισμενο του 2006. Το πήρα μεταχειρισμένο και τρακαρισμενο (φτηνα) το επισκέυασα αγοράζοντας αερόσακους απο Αγγλία και η επισκευή του ΄'εγινε στην Σερβία (πολύ φτηνα). Εοήσεις του έβαλα υγραέριο ...

Link to comment
Share on other sites

καλως ορισες φιλε μου! δεν εχω γνωσεις για το συστημα παρκαρισματος αλλα θα ημουν ευγνωμων αν μου εδινες τα φωτα σου για το υγραεριο. κοστος, χωρος τοποθετησης, αντιπροσωπος, εγγυησεις.. κλπ! join the club!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο logava4ev.jpg !!!

  • Διάβασε σε παρακαλώ τις Οδηγίες Χρήσης & Κανόνες Λειτουργίας.
  • Κάνε και μία βόλτα απο το Garage (γκαράζ) του CLUB όπου μπορείς να βρείς πληροφορίες και φωτογραφίες για τα αυτοκίνητα των μελών μας, αλλά και να δημιουργήσεις και το δικό σου προσωπικό Garage όπου θα μπορείς να μοιραστείς στοιχεία και βελτιώσεις του δικού σου αυτοκινήτου!! smile.gif

Καλή διαμονή! biggrin.gif

 

Πηγαινε αν θες στην παρακατω ενοτητα και κανε εκει ενα νεο θεμα με το προβλημα σου..!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

http://www.coltclub.gr/index.php?showforum=33

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν όσο αναφορα το Cold, ένα μικρο ιστορικο. Προκειται για cold /9/2006 αυτόματο, πεντάπορτο, με 4 αεροσακους,παρκοτρόνικ,συναγερμό META SYSTEM 33.000 Κm, καινούρια λάστιχα michelen (με εγκήηση ενός έτους!!!) πρόσφατο σέρβις αντιπροσωπίας (3ον εβδομάδων) το οποίο πήρα τρακάρισμένο (2 πορτες-δε) και ένα ελαφρο χτύπημα μπρόστα και ανοιγμένους λόγο αυτού 3 αερόσακους!

 

Τιμή αγοράς ... 2000 ευρώ!

Και η περιπέτεια αρχίζει...

Link to comment
Share on other sites

Επρόκειτω λοιπόν για ένα πολύ καλο αυτοκίνητο (το ηθελα αυτόματο λόγω της γυναίκας μου) το οποίο όμως ενώ δεν είχε εμπλακεί σε σοβαρό τρακάρισμα οι όποιες επισκευές οί έλληνες μάστορες τις είχαν καταστήσει οικονομικά ασύμφορες.

Η επισκευή θα γίνόταν λοιπόν στην Σερβία μια και η τιμές εκει είναι κατα πολυ΄φρηνότερες αλλά και διότι ο αδελφος της γυναίκας μου ασχολειται με τα αυτοκήνητα.

 

Η πρωτη κίνηση ήταν το αμάξι να πάει για έλενχνο ζηγοστάθμηση ευθιγράμηση και ΚΥΡΙΟΣ εαν είχε πάρει έστω και λίγο απο κάπου σασι.

Ολα ο.κ. στον έλενχο - τίμή 40 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Τα πρώτα τηλεφωνήματα έδω σε αντιπροσωπία και μαντρες ανταλάκτικών ήταν...απογοητευκικά.

Ενδικτικα θα αναφερω απο αντιπροσωπία:

- Ταπα γάνζου βαμένη, μπροστινου προφιλακτήρα 53ευρώ !!!

Ενω και οι μαντράδες ήθελαν για 2 αερόσακους και 2 προεντατήρες ζωνών + εγκεφαλος(υποχρεωτικα) 1200-1500 ευρώ! (στην αντιπρωσωπία δεν τόλμησα κάν να ρωτήσω για τους αερόσακους, αλλά κατι ...πήρε το αυτι μου για 3-4 χιλιάρικα !!!!

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο λίγο ψάξιμο στο ινδερνετ αποφασισα να παραγγήλω τους 2 μπροστινούς αεροσακους και τους 2 προεντατήρες ζωνών απο...Αγγλία απο το ποιό αξιοπίστο -κατα την γνώμη μου side- που δεν θημαμαι πως το λενε, αλλά βγαίνει πρώτο στο google . Tιμή μαζί με τα υδρομικά 450 Ευρώ. Σε μια εβδομάδα είχαν έρθει. Μετα βρήκα 2 πόρτες κατα συμτωση στο χρώμα του αυτοκηνήτου και έναν δεξιο πλευρικό αερόσακο. Συνολική τιμή 250 (πορτες)+ 70 (αερόσακος ).

 

Πήγα μετ άστο μάστορα της γειτονιας και το λέω,το και το,βαλε μου την δεξία ζώνη και έφηγα! -τιμή 20 ή 40 ευρώ -δεν θημάμαι ακρίβως. Κόλησα και τον μπορτινό προφιλακτήρα πρόχειρα με μια μονοτική (γιατι έφευγε 2-3 εκατοστα δεξια) και είμουν έτοιμος για ταξίδι!

Link to comment
Share on other sites

Αθήνα- Σερβία απόσταση 1200 km θα πήγαινα συντιριτικά οποτε υπολόγιζα 12-14 ώρες.

Ξεκίνημα απο κηφισιά το ανοίγω λίγο στην εθνική (130km) για να δώπως πάει και μετα απο λίγο η πρώτη...απογοήτευση!

Ακουω ένα θόρυβο σαν να πάτησα κάτι και κάνω αμέσως δεξια σταματώντας προσεκτικά στην άκρη του δρόμου....Διαπιστώνω ότι έχει φήγει ο μισος πλαστικός θόλος του μποροστινού φτερού - και πριν δεν ήταν και στην καλήτερη κατασταση αλλά δεν είχα δώσει σημασία- και αναγκάζομαι να τον κόψω με τα χέρια όλων για να μπορέσω να συνεχίσω...

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός αυτό με κάνει ποιο επιφυλακτικό αλλά είμαι αποφασισμένος - ξέχασα να αναφέρω ότι τις 2 πόρτες τις είχα τοποθετήσει στο τίσω μέρος του αυτοκηνήτου αναδιπλώνοντας τα καθισματα-.

Σταματο στα π΄ρωτα διόδιο και όλα καλα΄συνεχίζω... το αμαξι πάει μια χαρα και αισθάνομαι ασφαλής αλλα επηδη το ταξίδι είναι μεγάλο πρέπει να είμαι προσεκτικός - εξάλου όπως και να έχει πρόκειται για ένα τρακάρισμένο αυτοκινητο.

΄Περνάω Θήβα - Λαμία - Βόλο - Λάρισα

Και μετα απο πολύ δρόμο φτάνω θεσσαλονίκη.

Πριν μπο στην πόλη στρίβω αριστερά για Ευζώνους και αμέσως μετα τα δίόδια πέφτω στο πρώτο μπλόκο της αστυνομίας!

Ευτυχως είμαι τυχερος δεν με σταματάνε ...

Link to comment
Share on other sites

Προχορω και λίγο πριν απο το Γιευγελι σταματάω και κάνω έναν γενικό οπτικό έλενχο του αυτοκινήτου.

Βαθιά ανάσα και πάω για τα σύνορα - στο εντομεταξυ έχει βραδιάσει κατι το οποιο είχα υπολογησει απο την αρχή.

Περνάω τα ελληνικά συνορα χωρις πρόβλημα...σταση στα free shop για τσιγαρα , σουλούπομα γενικό του αυτοκηνήτου (επανατοποθετηση ταινιας στον προφιλακτηρα και πάμε)!

Κανει κρύο, στο φυλακιο των σκοπιανών ο φύλακας δεν μου δίνει συμασια, σταματάω επίτηδες κολητα στο φυλακιο για να μην δει ο φύλακας το ...βαθούλομα στις πόρτες. Ανοιγω παράθυρο δίνω διαβατήριο και πρασινη κάρτα , τα ελενχει και μου τα επιστρέφει. Προχωρώ αργά για τον έλενχο αποσκευών αλλά για κακή μου τύχη... εκήνη την ώρα απο δεξια μου (απο την μερια του τρακαρίσματος) βγένει ένας φύλακας , με βλέπει και παθαίνει ...σοκ !!!!

Link to comment
Share on other sites

-Τι είναι αυτό ;

Μου λέει και μου δίχνει τις πόρτες... Ωχ την κάτσαμε την βάρκα λεω απο μέσα μου... :vava:

- Ωοοο αυτο δεν περνάει έτσι μου λεέι ειναι τρακάρισμένο...θελει χαρτιά, εχεις χαρτια ότι το τράκαρες στην Ελλάδα;

-Οχι του λεω , μου εφυγε χθές και έπεσε σε μια κολονα , τωρα παώ να το φτιάξω στον κουμπάρο μου που είναι μάστορας στην Σερβία, δεν είναι πολύ χτυπημένο ..δες!

-Και τι έχεις με΄σα στο αυτοκήνητο μου λέει;

- Τις....πόρτες!!! του απαντώ αφοπλιστικα...τι έτσι ανοργάνοτος θα...παω;;;;!!! :D

-Ελα εδω μου λέει πρεπει να σου δώσω χαρτια δεν περνας έτσι. Και με πάει σε ένα γραφίο. Μαζέβονται ακι κανα 2 άλλοι και κοιτάνε το cold σαν να βλέπουν τον...εξωγήηνο !!! :yahoo:

-Διαβατήριο μου λέει και βάλε ότι "θέλεις" μέσα........... ;)

Είκοσι ευρώ είναι οκ του λέω; και τα βάζω μέσα στο Διαβατήριο !

Μου δίνουν ένα χαρτί του αναγράφει οτι μπορω να κυκλοφορισω στην "Μακεδονια" και ότι το αμάξι είναι χτυπημένο μέχρι και την τελευταία γρατζουνιά την οποιά είχε.

Τελικά εκείνο που τους ένιαζε ήταν να μην πω μετα ότι τράκαρα εντος του κράτιδίου τους.

Link to comment
Share on other sites

Πανω που λέω ότι ξέμπλεξα με σταματάει ο άλλος για ελενχο.

Τωρα "μίλησα" με τους άλλους του λέω , τσιγάρα έχεις μου λέει όχι του λέω μονο 3...κούτες (δεν είχα μάθει ότι πλέον στα σήνορα επιτρέπονται μόνο 2 πακέτα τριγάρα).... Τωρα γιατι πουλάνε κούτες στα αφορολόγητα είναι αλουνου παπα ευαγγελιο...ισως να νομίζουν ότι μεχρι να φρασεις απο τα φρισόπ στα σύνορα θα έχεις προλάβει να.... καπνησεις τα 8 πακέτα και να ε'ίσαι ...νόμιμος!!!! :D

Τεσπα...

-Οχι τρία ...πακέτα ενοούσα του λέω , πακέτα όχι κούτες , μου ρίχνει μια ματια και και μου λέει το πολυπόθητο...αιντε! (μετάφραση άντε ή αλλίώς περνα!) :)

Link to comment
Share on other sites

Περνάω ευκολα -αλλα με χαμηλη ταχυτητα το κρατιδιο τους και δίχνω το "χαρτι ΄που μου έχουν δόσει στα σήνορα εξόδου. - περνάω και απο εκει.

Σύνορα Σερβιας τώρα αλλά νιώθω πιά σαν στο σπίτι μου - έχω σπουδάσει εκει- .

Το φυλάκιο αυτή τη φορά είναι δεξιά αρα δεν μπορω να κολήσω το αμάξι για να μην φανει το χτύπημα...γι καλή μου τύχη στο αριστερο φυλάκιο ο ...αγρυπνος φύλακας ...ρηχνει τον ύπνο του..δικαίου!!! (ειναι και 3;30 το πρωι...)

- Τι είναι αυτά; Μου λεέι η φύλακας (ενοοντας τις ...πόρτες μεσα στο αμάξι!) το και το τις λέω...

Και που πάς μου λέει; Στο Νις τις λεω...

Μου ρίχνει μια ματιά και μου λέει :

 

-Αιντε γκρέκο!

(γενικα αμα ακους "αιντε" είναι κατι καλο συμαίνει οτι ο άλλος είναι συγκαταβατικός μαζί σου )!!!

Link to comment
Share on other sites

Ετσι περναω και τα σύνορα και μπάινω στην καρδια της Σερβίας, απο δω και πέρα δεν με τρομάζει τίποτα , ο δρόμος είναι αυτοκηνητόδρομος ευρωπαικών προδιαγραφών και τα πλόκα είναι ανήπαρκτα (ειδικά τετοια ώρα). Το αυτοκηνητο αποδείχτηκε "σκυλί" και έτσι αποφαζίζω επιτέλους να..χαλαρώσω.

Σταματάω κάπου και τρώω ενα σερβικό σαντουιτς (χωριάτικο ψωμί με μπιφτέκι και διάφορα καρυκεύματα μέσα). Προχωράω μερικά ακόμα χιλιώμετρα και...αρχ΄΄ιζω να νιώθω ότι νυστάζω.

Υπολογίζω ότι δεν είμαι πολύ μακρια παρόλα αυτά δεν ρισκάρω. Στο πρώτο άνετο πάρκιν δεξιά και... αφύνομαι στην αγκαλιά του...Μορφεα!

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο 2-3 ώρες ξυπναω και αφου συνέρχομαι συνεχίζω. Τελικά το σπίτι ήταν πολύ ποιο κοντα απο ότι θημόμουν αλλά αν είσαι κουρασμένος και τα λίγα χιλιόμετρα σου φένονται βουνο.

Στριβω αριστερα και φτάνω στον προορισμό μου.

 

Επιτέλους !!!

Link to comment
Share on other sites

Την άλλη μέρα έρχεται ο μάστορας , εντομεταξύ ο αδελφός της γυναίκας μου έχει προλάβει και το έχει "γδήσει" όλο ... δεν είναι κάτι σόβαρο μου λέεί αν θέλεις να σου βάψω και όλο το αυτοκήνητο σε φούρνο με μεταλικό χρώμα με 400 ευρώ (!!!).

 

Και υγραέριο ιταλική μάρκα (Τοmasseto) άλλα 450 ευρώ! ( με χαρτι και εγκήηση καλης λειτουργίας απο μηχανολόγο).

Βάλτο του λέω και θα περάσω οταν ειναι οκ να το πάρω.

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο λίγο καιρο επιστροφη στην Ελλάδα και δοκιμη στο υγραέριο.

Τιμή αγοράς υγραερίου 0,36 λεπτά (!!!!!!!) το λίτρο, τιμή βενζίνης 0,80 λεπτα το λίτρο (!!!!).

Φουλάρω και τα δύο όσο δεν π΄'ερνει και όσο....δεν πέρνει.... πέρνει και πατάω ...γκάζι !@!!

Link to comment
Share on other sites

Τα υποληπα χιλιόμετρα βγήκαν εύκολα , παρατηρώ ότι το υγραέριο "καίει" ελάχιστα παραπάνω (με ταχύτητες 140-160 με βενζίνη δίχνει κατανάλωση 9-10 και με υγραέριο 11-12). Πάλι καλά...

 

Συνορα ξανα, τελευταίο φουλάρισμα στα σκοπια, φρεε σοπ και επιστροφή στα πάτρια εδαφη.

 

(Συνολικό κόστος αγοράς και επισκεύης αυτοκινήτου μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα - βιζα,εξοδα βενζίνης κ.α.- αλλα και την τοποθέτηση υγραερίου 4000 Ευρώ). Και ας τους μάστορες εδώ να...κλαίνε.........

 

Σωστός;;;;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο το οδοιπορικο!!! ειχε και τις συγκινησεις του! πολυ σωστος... τι θα κανεις με το κτεο?

Link to comment
Share on other sites

τελος καλο ολα καλα-μπραβο για το κουραγιο σου κ για το Best value for money

θα σε παρακαλεσω να μην το ξαναπαγωσεις το coltακι

ειναι colt k oxi cold-φιλικα

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα καλως ορισες και απο μενα!!! :hi:

 

@Αρκα-Γιωργο

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Τι μου θυμησες...

Εχω ακουσει οτι ονομα θελεις για το αυτοκινητο μας απο gold-golf-cold οτι θελεις...!!! Αλλα αυτο που αρεσει να λενε ειναι το Gold τωρα αν το βγεπουν σαν χρυσο εμεις δεν φταιμε!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...